CL!CT

CL!CT is een samenvoeging van de woorden cliënt en ICT. Met behulp van een innovatief assortiment aan ondersteunende middelen begeleiden we jeugdigen naar een volwaardige deelname aan onze samenleving. De jeugdige zelf en de omgeving waarin hij of zij leeft zijn daarbij het vertrekpunt.
CL!CT De Hondsberg

CL!CT is een samenvoeging van de woorden cliënt en ICT. Met behulp van een innovatief assortiment aan ondersteunende middelen begeleiden we jeugdigen naar een volwaardige deelname aan onze samenleving. De jeugdige zelf en de omgeving waarin hij of zij leeft zijn daarbij het vertrekpunt.

Het doel van CL!CT is om de zelfredzaamheid en de normalisatie van de jeugdige te bevorderen. Omdat de wensen en doelen van de jeugdigen nogal verschillen, kan CL!CT uiteenlopende vormen aannemen. Denk aan een webcamverbinding, die het mogelijk maakt dat de ouders van een jeugdige elke avond een verhaaltje kunnen voorlezen aan hun zoon of dochter. Of de inzet van een smartphone waarmee een jeugdige zicht kan houden op zijn afspraken. En wat te denken van een tablet waarop het persoonlijk plan van de jeugdige wordt weergegeven via foto’s en pictogrammen?

Deel deze pagina op