Ervaringen van ouders

Moeder van Huub
Moeder van Huub
“Voor ons als ouders is het heel verhelderend geweest dat het beeld van Huub duidelijk geschetst is. Dit is wel erg confronterend geweest. We hebben ons beeld van de ontwikkeling van Huub en onze toekomstverwachtingen naar beneden bij moeten stellen.
Lees meer

We zijn hier goed in begeleid en hebben steun aan mensen in de omgeving. We zijn erg tevreden over de manier waarop we begeleid zijn door de mensen van De Hondsberg. Veel deskundigen bekommeren zich ook over de ouders, niet alleen voor onze zoon wordt goed gezorgd. We hebben het gevoel dat we als gelijken zijn behandeld en worden bij elke stap betrokken.”

Ouders van Aydin
Ouders van Aydin
“De Hondsberg is er goed in geslaagd uit te zoeken wat hij wel en niet kan. Omdat we nu beter weten wat er aan de hand is, kunnen we Aydin veel beter dingen leren. Hij is enorm vooruitgegaan in een jaar tijd!
Lees meer

Het advies dat we hebben gekregen is duidelijk. Er is ons goed uitgelegd wat de beste plek voor hem is. Tijdens de tijdelijke opname hadden we regelmatig telefonisch contact. Dit vonden we fijn, zo waren we toch dicht bij Aydin.”

Ouders van Lotte
Ouders van Lotte
Er is veel aandacht om het advies, dat heel uitgebreid is en soms moeilijke zaken bevat, op zo’n manier met ons te bespreken dat we er ook daadwerkelijk iets van snappen en er iets mee kunnen.
Lees meer

Tijdens de opname hebben verschillende deskundigen vanuit hun vakgebied naar Lotte gekeken. We vinden de bejegening prettig: hartelijk, maar toch professioneel. Er is veel aandacht voor de overdracht bij halen en brengen van Lotte. Ook voor Lotte doen ze op de groep hun best om een hartelijke, huiselijke sfeer te creëren. We hebben het idee dat de mooie, rustige omgeving Lotte ook veel goed doet.

Vader van Anita
Vader van Anita
Sinds Anita op De Hondsberg verblijft heeft ze meer rust, meer balans, en heeft ze minder woede-aanvallen.
Lees meer

We worden niet alleen goed geïnformeerd over wat jullie met ons kind doen, we worden als ‘Anita-experts’ bij de beeldvorming betrokken. Dit voelt heel goed, wij zijn immers haar ouders en kennen haar al een hele tijd. Samen met de medewerkers van De Hondsberg maken we het beeld compleet.

De zorg is hier transparant; we weten wat er gebeurt met Anita en hoe het gaat. We hebben een veilig en vertrouwd gevoel bij De Hondsberg.

Ouders van Jeffrey
Ouders van Jeffrey
De Hondsberg heeft veel kennis in huis. Er wordt van veel kanten naar Jeffrey gekeken. Hierbij vinden ze het niet alleen belangrijk wat de mensen op De Hondsberg zelf opvalt; onze hulpvraag staat voorop.
Lees meer

We wilden als ouders bijvoorbeeld dat Jeffreys inslaapgedrag verder uitgezocht zou worden. Op De Hondsberg was hierin niks bijzonders te zien, thuis wel. De Hondsberg heeft hier toen samen met ons observatiedoelen van gemaakt. In samenwerking tussen ons, de groep en de videohometrainster is er een plan gemaakt en dit heeft gewerkt.

Deel deze pagina op