Workshop Koraal Jaarcongres LVB | 10-09-2018

Op 18 september verzorgen Anouk Gobel (systeemdeskundige, systeemtherapeut i.o.), drs. Yvonne van der Meer (psychomotorisch therapeut) en drs. Jessica Vervoort (orthopedagoog-generalist NVO, promovenda) een workshop op het jaarcongres LVB  in Zwolle.

Zij zijn alle drie werkzaam bij Koraal-locatie De Hondsberg en laten de deelnemers kennis maken met inzichten op het gebied van Adverse Childhood Experiences (ACE's) en verstandelijke beperking vanuit een relationeel, ontwikkelingsgericht perspectief waarbij ervaring aangrijpingspunt voor verandering is.

Negatieve ervaringen in de kindertijd, oftewel Adverse Childhood Experiences, omvatten een reeks ervaringen die kunnen leiden tot trauma en schadelijke chronische stress, met gevolgen voor de geestelijke en fysieke gezondheid van kinderen met een verstandelijke beperking. Uitdaging is om zicht te krijgen op dieperliggende oorzaken van het gedrag van deze kinderen en hun ouders en adequaat te interveniëren, om intergenerationele overdracht te stoppen, ontwikkeling te stimuleren en welbevinden te vergroten. Wetenschappelijke inzichten, PMT werkvormen en systeemtheoretische interventies worden gecombineerd.

Voor meer informatie of aanmelden, klik hier.

Deel deze pagina op