Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden.

Zij is directeur van het topperformance lab binnen het department of Cognitive Neuropsychology.

Zij is tevens lid van de raad van kennis van de topsport community. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv programma’s (o.a. IQ quiz, Eva Jinek, Pauw en Witteman. Ook verschenen van haar hand de bestsellers; “Het maakbare brein”, “ Passies van het brein en “Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij”. Recent verscheen van haar IK2, Ontwikkel de beste versie van jezelf.

Margriet Sitskoorn studeerde in jaren ’80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Ze volgde een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Zij is BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog.

Deel deze pagina op